Home
Friendship
Engelse liefdes versjes
Teksten over vriend
Teksten over vriendin
Grappige opmerkingen over liefde
Vriendschap omscrijven
Liefde en vriendschap
Flirten via lichaamstaal
Versiertips voor mannen
Korte liefdesrijmpjes
Gedichten over liefdesverdriet
De kracht van een liefdesbrief
Welkom thuis tips
Verrassingen voor jouw geliefde
Spelletjes met jouw geliefde
Kerstgedichten voor je geliefde
Nieuwjaarswensen voor je geliefde
Liefdesgedichten voor diverse gelegenheden
Huwelijksjubileum felicitaties
Contact ons

Aangepast zoeken

 

  • Flirten via lichaamstaal

Flirten is laten merken dat je een ander aantrekkelijk vindt door lichaamstaal en opmerkingen. Het kan het begin zijn van een relatie. Want als de ander positief reageert, is de eerste stap gezet. Flirten in een omgeving samen met andere mensen zoals in een café is voor veel mensen een drempel. Flirten is een onmisbare sociale vaardigheid die het leven een stuk leuker, eenvoudiger en spannender maakt. Of het nu gaat om het vinden van echte liefde, een gezellige ontmoeting in de kroeg of een gesprek op een receptie, de sleutel is: contact maken. Niet iedereen is daar even handig in. Maar flirten is te leren.Om afwijzing te voorkomen is het goed de flirt signalen te kennen.

Flirten is communicatie in de vorm van lichaamstaal en/of opmerkingen tussen mensen waarin u kunt aangeven dat u de ander aantrekkelijk vindt. Flirten kunt u door middel opmerkingen, oogcontact of aanraking. Flirten is meestal luchtig en speels en zonder verwachtingen of ernstige bijbedoelingen. Flirten vormt onderdeel van en het begin in de menselijke hofmakerij, verleiden of versieren.

Flirten gebint meestal begint bij oogcontact. Als je iemand ontmoet die je erg aantrekkelijk vindt ga je je anders gedragen.  De ogen spelen een belangrijke rol bij deze plagerig-uitdagende signalen. Als een man en een vrouw zich tot elkaar aangetrokken voelen, is er in hun oogcontact vaak een mengeling van trage, langdurige blikken en korte glinsteringen. Deze gaan dikwijls samen met zijwaartse blikken, waarbij de ene partner vagelijk naar de andere staart, terwijl eerstgenoemde het hoofd lichtjes zijwaarts houdt. Pas op voor staren, dat is vaak een afknapper.

Je hangt niet onderuit maar strekt je lichaam. Je wordt wat drukker en maakt plagerige en uitdagende grapjes naar hem of haar, die je ondersteunt met een glimlach. Als iemand flirt, is er bijna doorlopend iets van een glimlach op het gelaat te zien.

Ook kan men een signaal presenteren door zichzelf te betasten door bijvoorbeeld een hand lichtjes op arm of schouder van de ander te leggen of de stof van haar of zijn shirt of blouse te beroeren. Een vrouw die publiekelijk haar schouderbandjes recht trekt of speelt met de bovenste knopen van haar jurk, lijkt op deze wijze de aandacht te trekken op een verleiderlijk deel van haar lichaam vrouw. En een vrouw die over haar wang strijkt, haar lippen beroert of de handen op haar heupen plaatst, lijkt daarbij een aanduiding te geven van haar wens dat de man dit bij haar zou doen.

Andere uitdagende signalen komen tot stand door spontaniteit, humor en verbale snelheid. Je ogen twinkelen en zijn zeer beweeglijk. Met een schuin hoofd lach je naar de ander en vervolgens kijk je verlegen omlaag. Je kaken lopen rood aan. Je mond doet ook mee aan deze dans: terwijl je lacht en grapjes maakt tuit je je lippen, lik je aan je lippen, bijt je op je onderlip of bol je je wangen. Je handen blijven ook niet stil: je hebt vooral de neiging om jezelf aan te raken. Je handen strelen je armen of benen. Je vingertoppen beroeren je wang, friemelen aan je haar of peuteren aan het bovenste knoopje van je blouse of overhemd.

Het leuke van flirten is dat je zonder risico kunt laten merken dat je de ander ziet zitten. Volgens onderzoek nemen vrouwen de eerste stap bij versieren, maar mannen zeggen het eerst iets. Het mag dan zo zijn dat de mannen een vrouw het eerst benaderen, maar het zijn de vrouwen die blijkbaar bepalen wie dat mogen doen en wanneer. Vrouwen lijken ook beter in het uitzenden van flirt-signalen en het herkennen daarvan. De meeste vrouwen weten  intuďtief hoe ze moeten flirten. Jammer dat de meeste mannen net als blinde paarden zijn en het hun niet opvalt. Als de subtiele wenken niet werken kan men nog altijd gebruik maken van een knipoog.

De meeste mannen en ook vrouwen krijgen een prettig gevoel als personen van het andere geslacht belangstelling tonen. Flirten maakt je een beetje gelukkiger, dus men kan rustig experimenteren met goede openingszinnen en benader methodes. Het is een hele vervelende maar heel verstandige vraag om in het begin van een gesprek te vragen of iemand vrijgezel is maar zelfs dan kan men er om jokken. Ook opzettelijk flirten om de partner jaloers te maken gebeurt nog wel eens, ook dit is eigenlijk heel gemeen en is geen blijk van een prettig karakter. Wanneer u dit overkomt zou u dit wel aan het denken moeten zetten, maar helaas is liefde vaak blind.