Home
Friendship
Engelse liefdes versjes
Teksten over vriend
Teksten over vriendin
Grappige opmerkingen over liefde
Vriendschap omscrijven
Liefde en vriendschap
Flirten via lichaamstaal
Versiertips voor mannen
Korte liefdesrijmpjes
Gedichten over liefdesverdriet
De kracht van een liefdesbrief
Welkom thuis tips
Verrassingen voor jouw geliefde
Spelletjes met jouw geliefde
Kerstgedichten voor je geliefde
Nieuwjaarswensen voor je geliefde
Liefdesgedichten voor diverse gelegenheden
Huwelijksjubileum felicitaties
Contact ons

Aangepast zoeken

 

De kracht van een mooie liefdesbrief

Een mooie liefdesbrief schrijven kan iemands leven veranderen. Om je op weg te helpen hebben we enkele tips verzameld om de liefdesbrief der liefdesbrieven te leren schrijven

Tips voor een onweerstaanbare liefdesbrief

1. De brief mag niet op jezelf gericht zijn, maar op de andere. Maak er dus zeker geen reclamecampagne van voor jezelf, maar prijs de andere op de juiste manier. Vergelijkingen maken alles veel poëtischer dan een 'mededeling'. niet: Je hebt mooie ogen maar: Je ogen zijn zo klaar als de zee. / Je ogen stralen zo fris als een zomerzonsondergang.

Metaforen werken nóg poëtischer.
niet: Je ogen zijn als de zee.
wel: Je ogen zijn de zee. Als ik er te lang in kijk, verdrink ik zonder houvast.

2. Schrijf zo persoonlijk mogelijk. De andere moet echt het gevoel krijgen dat hij of zij uniek is en dat de brief die je stuurt, enkel maar voor hem of haar geschreven kon zijn. Schrijf bij voorkeur een liefdesbrief met de hand, want dat is veel persoonlijker dan met de computer.

3. Verliefd ben je altijd in superlatieven. Schrijf dus ook overdrijvingen of hyperbolen. Het hoort allemaal bij verliefd zijn.

4. Maak complimenten. Maak ofwel complimenten die geloofwaardig zijn, ofwel zo overdreven, dat het grappig wordt. De complimenten moeten wel een grond van waarheid hebben, want anders hebben ze het omgekeerde effect.

5. Een liefdesbrief is geen zakelijke brief. Het spreekt vanzelf dat je dus niet begint met Geachte of eindigt Met de meeste hoogachting. Laat weten hoe zeer je hem/haar mist. Enkele voorbeelden:
Mijn kamer is leeg zonder jou.
Ik mis je 's morgens bij het ontwaken, 's middags in de pauze, 's namiddags als ik naar huis ga. Ik mis je meer dan ik zeggen kan.

6. Besteed veel aandacht aan de vorm. Maak dan ook altijd eerst een klad. Schrappen kan niet. Vlekken en kreuken kunnen niet. Zorg dat het uiterlijk net als de inhoud even mooi is en lekker ruikt door b.v. het papier met een klein beetje parfum te besprenkelen. Een beeld zegt meer dan 1000 woorden. Gebruik dus kleur en beeld (tekenen, uitknippen , enz.) in je brief. Een liefdesbrief is een literaire tekstsoort, dus gebruik sier letters.

7. Citeer bestaande teksten (liedteksten, gedichten, vorige brieven, …), maar overdrijf hier niet in. Je brief moet persoonlijk blijven!

Bovenal wees origineel! BLIJF jezelf!

Ook leuk is het om uw liefdesbrieven te verstoppen in bijvoorbeeld:

  1. Het boek dat zij aan het lezen is
  2. Onder het hoofdkussen
  3. In haar handtas
  4. In haar auto
  5. In laden
  6. Onder het hoofdkussen
  7. In de badkamer
  8. De ijskast
  9. In haar kledingstukken
  10. In de koekjestrommel.

Sommige blijven maanden, misschien wel jaren liggen zonder opgemerkt te worden. En dat is nu net de bedoeling!